Update: Maternitatea Giulești sistează internările, pentru a limita infecțiile nosocomiale cu MRSA

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sîrbu” sistează internările începând de vineri, 30 noiembrie. Măsura a fost luată de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) date fiind infecțiile intraspitalicești cu stafilococ auriu meticilino-rezistent (MRSA) și lipsa rezultatelor așteptate după instituirea de măsuri. Astfel, DSPMB consideră necesare măsuri mai severe pentru combaterea și limitarea infecției cu MRSA.

După cum se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății, pe măsură ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise și se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

De asemenea, personalul medico-sanitar purtător de MRSA va fi scos din activitate până la finalizarea tratamentului specific și negativarea probelor de control (exsudate nazale).

Toți pacienții internați la Spitalul „Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești) vor fi testați pentru MRSA și, în cazul unor rezultate pozitive, acestea vor fi consemnate în biletul de externare, inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie, în vederea instituirii tratamentului adecvat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.