Ursula von der Leyen, discuții cu şapte companii farmaceutice cu care UE a încheiat contracte pentru vaccinuri anti-COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a purtat duminică discuţii strategice cu directorii executivi a şapte companii farmaceutice cu care UE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, în contextul în care Uniunea se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei.

‘Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţile de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări’, a declarat şefa CE într-un comunicat dat publicităţii după încheierea conferinţei video.

Discuţiile s-au axat pe gradul pregătirii pentru pandemie, noile tulpini ale virusului şi aspecte referitoare la producţia vaccinurilor, conform comunicatului de presă.

CE urmează să înfiinţeze o nouă Autoritate pentru pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA), în cooperare cu sectorul privat, pentru a ajuta la anticiparea ameninţărilor şi pentru a veni cu răspunsuri, a mai spus von der Leyen, precizând că o schemă pilot a fost deja lansată.

‘Industria va fi un partener important’ în îmbunătăţirea pregătirii pe termen lung, dar şi în privinţa provocărilor COVID-19 mai urgente, a subliniat von der Leyen.

Von der Leyen a apreciat, pe un un ton conciliant, că ‘a fost o întâlnire foarte constructivă, cu numeroase sugestii practice’.

Firmele participante la discuţii au fost BioNTech, Pfizer, Johnson & Johnson, Sanofi, AstraZeneca, Moderna şi Curevac.

Într-un interviu acordat duminică canalului german ZDG, Ursula von der Leyen a amintit obiectivul UE de a vaccina 70% din adulţi până la începutul toamnei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.