Ursula von der Leyen solicită SUA să ridice interdicția pentru sosirile din Europa, pe fondul pandemiei de COVID-19

Şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri Statelor Unite ale Americii (SUA) să ridice cât mai repede posibil o interdicţie aplicată pe scară largă pentru sosirile din Europa în contextul pandemiei de COVID-19.

”Insistăm pentru ca reguli comparabile să fie aplicate sosirilor în ambele direcţii”, a afirmat Ursula von der Leyen pentru grupul media RND într-o declaraţie dată publicităţii miercuri, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit șefei executivului european, situaţia epidemiologică din SUA şi UE este foarte similară la ora actuală.

”Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil şi suntem în contact cu prietenii noştri americani”, a afirmat oficialul, adăugând că problem ”nu trebuie să dureze săptămâni”.

UE a inclus SUA pe lista sa cu ţări terţe pentru care restricţiile pe fondul pandemiei de coronavirus nu se mai aplică din luna iunie.

Dar o interdicţie de intrare pe scară largă în Statele Unite continuă să fie aplicată pentru călătorii care vin din Europa.

Singurele excepţii sunt cetăţenii SUA şi alte categorii, cum ar fi rude apropiate ale cetăţenilor americani, diplomaţi sau angajaţi ai organizaţiilor internaţionale, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.