V. Costache: Vom implementa la nivel național un set de măsuri pentru ca tragedia de la Pitești să nu se repete

„Nu poți face o procedură medicală dacă nu ai condiții. Vom implementa imediat la nivel național un set de măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se repete. Toți cei care fac aceste manevre care necesită anestezie generala, vor fi obligați să aibă aceste camere de anestezie”, a declarat Ministrul Sănătății într-o emisiune televizată.

„Ministerul Sănătății a reactionat imediat. Echipele DSP au făcut imediat un control, activitatea clinicii a fost suspendată. Este greu sa evaluăm amploarea fenomenului. Acesta există. Managerul unui mare spital m-a sunat în aceeași seară și mi-a spus că a avut aceeași problemă cu propriul copil. Acest fenomen trebuie încetat.”, a mai declarat Victor Costache.

Poliţiştii argeşeni au efectuat trei percheziţii în dosarul de ucidere din culpă deschis în cazul copilului care a murit după o anestezie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile ofiţerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale au avut loc în municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.