Vaccin împotriva COVID-19, aprobat de Emiratele Arabe Unite. Ce au anunțat autoritățile

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm, a fost aprobat, miercuri, de Emiratele Arabe Unite. Autoritățile au precizat, totodată, că vaccinul este eficace în proporţie de 86%, pe baza rezultatelor din faza a treia a testării, informează AFP.

Ministerul Sănătăţii „a anunţat înregistrarea oficială” a vaccinului, a informat agenţia de presă WAM, fără a oferi alte detalii.

Acest vaccin a făcut obiectul studiilor de fază III, ultima înainte de omologare, în Emiratele Arabe Unite din luna iulie şi a fost aprobat pentru utilizare de urgenţă de către personalul medical în luna septembrie.

Responsabilii sanitari au examinat rezultatele preliminare ale studiilor de fază III, care au dovedit o eficienţă de 86%, a adăugat WAM.

„Rezultatele arată, de asemenea, că vaccinul are o rată de seroconversie (trecerea de la seronegativ la seropozitiv, n.ed.) de 99% pentru anticorpi neutralizanţi şi o eficacitate de 100% în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor severe şi moderate de boală”, a adăugat agenţia de presă.

Două vaccinuri au fost supuse în acest stadiu unui studiu de fază III în Emiratele Arabe Unite, cel dezvoltat de Sinopharm şi cel rusesc, Sputnik V.

Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, a declarat, în noiembrie, că a fost inoculat cu un vaccin experimental, fără a preciza despre care este vorba.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.