Vaccinare anti-HPV: Primele 20.000 de doze au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică

Primele 20.000 de doze de vaccin achiziționate pentru campania de imunizare gratuită împotriva HPV au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a PNL.

“Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide şi prin ignoranţă, dar este şi un tip de cancer care poate fi prevenit, scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alături de screening, poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătăţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat pe rețeaua de socializare.

În aceste condiții, vaccinarea va începe luna aceasta.

Vaccinarea gratuită se va face în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat în anii 2017 și 2018  vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.
Acordul-Cadru încheiat anul trecut de Ministerul Sănătății cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare.

De asemenea, campania de vaccinare ar urma să fie precedată de o campanie de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită de vaccin, precum și de susținere a medicilor și farmaciștilor în transmiterea informațiilor clare și corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin, a anunțat Ministerul Sănătății în noiembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.