Vaccinarea cadrelor medicale anti-COVID-19 continuă. Aproape 1.000 de cadre medicale vaccinate în prima zi a campaniei de vaccinare

Vaccinarea anti-COVID-19 continuă astăzi în cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Aproape 1.000 de cadre medicale au fost vaccinate împotriva noului coronavirus în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID. Dintre aceștia, peste 140 de cadre medicale au fost de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș” din Capitală.

Mai exact, 960 de cadre medicale au primit duminică, 27 decembrie, prima doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Dintre aceștia, peste 140 de cadre medicale au fost de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în România duminică la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“.  Prima persoană vaccinată este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit GCS si declarațiilor celor vaccinați, nu au existat reacții adverse.

Cele 10 unități sanitare sunt:

– Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.