Vaccinarea copiilor începând cu vârsta de 12 ani, cu serul BioNTech/Pfizer, aprobată în UE

Copiii începând cu vârsta de 12 ani din Uniunea Europeană vor putea fi vaccinaţi cu produsul anti-COVID-19 de la BioNTech/Pfizer, în urma acceptului dat luni de Comisia Europeană, potrivit DPA.

„Statele membre pot acum să aleagă să-şi extindă campaniile de vaccinare pentru a-i include şi pe tineri. Pentru a pune capăt acestei crize, fiecare doză contează”, a comentat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-un mesaj pe Twitter, potrivit Agerpres.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a susţinut această măsură încă de săptămâna trecută, când a fost recomandat pentru prima oară un vaccin anti-COVID-19 pentru copiii şi tinerii europeni.

Responsabilul EMA cu strategia vaccinală, Marco Cavaleri, a declarat că, în conformitate cu datele obţinute, vaccinul este sigur pentru copii, fără efecte secundare grave şi că pare eficient în a-i ajuta pe copii să reziste infecţiei.

Vaccinul produs de BioNTech/Pfizer a fost deja aprobat pentru a fi folosit pentru copii în SUA şi Canada.

În schimb, liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat recent un apel la adresa ţărilor bogate chemându-le să doneze vaccinuri anti-coronavirus ţărilor sărace şi să nu se grăbească cu inocularea copiilor. În prezent, doar 0,3% din totalul global al vaccinurilor anti-COVID-19 ajung în ţările sărace, preciza şeful OMS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.