Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor: Andreea Moldovan – Imunitatea post vaccin este asemănătoare cu cea care apare după boala COVID-19

Dr. Andreea Moldovan, medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, luni seară, că putem spune că imunitatea post vaccin este asemănătoare cu cea care apare după boala COVID-19.

„Studiile pe care le avem legat de eficiența vaccinului și de testare a cantității de anticorpi care se formează după vaccinare și mai ales de persistență a lor în timp sunt oarecum tinere pentru că nu avem de mult timp vaccinul în uz, drept pentru care și perioada de supraveghere de după vaccin nu este extrem de îndelungată. Putem spune că imunitatea post vaccin este asemănătoare cu cea care apare după boală”, a explicat  dr. Andreea Moldovan.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului “Întrebări și răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Evenimentul este cel mai recent dintr-o serie de conferințe organizate de CMR pe această temă.

Pentru participarea la eveniment au fost selectați medici din numeroase specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.