Vaccinarea Covid-19 pe înțelesul tuturor: Conf. univ.dr. Timar – Imunizarea este indicată cu siguranță pentru pacienții cu obezitate

Conf. univ. dr. Bogdan Timar, medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că pacienții care au obezitate se pot vaccina în a doua etapă de imunizare, iar această vaccinare este cu siguranță indicată pentru acești pacienți atunci când ne gândim că ei au un risc mai crescut în urma contactării infecției.

Potrivit conf. univ. dr. Bogdan Timar, studiile arată că aproximativ 20% din populația adultă a țării noastre suferă de obezitate.

„Încă de la începutul pandemiei s-a observat că persoanele care au obezitate au un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.Acesta este și motivul pentru care Ministerul Sănătății poziționează obezitatea pe al doilea loc în ceea ce privește comorbiditățile la care este indicat să se intervină prin vaccinare încă din a doua etapă.Pacienții care au obezitate se pot vaccina în a doua etapă de imunizare, iar această vaccinare este cu siguranță indicată pentru acești pacienți atunci când ne gândim că ei au un risc mai crescut în urma contactării infecției”, a spus dr. Bogdan Timar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului “Întrebări și răspunsuri:Vaccinarea Covid-19 pe înțelesul tuturor”, organizat în premieră de Colegiul Medicilor din România la Televiziunea Română (TVR).

Pentru participarea la eveniment au fost selectați 13 medici, din 12 specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării antiCOVID.

Specialiștii participanți la dezbatere sunt:

• conf. univ. dr. Bogdan Timar, medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara;
• conf. univ. dr. Alexandru Scafa Udriște, medic cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență București;
• prof. univ. dr. Cătălina Poiană , medic endocrinolog, președintele Societății Române de Endocrinologie;
• conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, medic infecționist, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”;
• conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România;
• prof. univ. dr. Diana Deleanu, medic alergolog, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca;
• prof. univ. dr. Cristian Băicuș, medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina;
• prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie;
• dr. Călin Bumbuluț – medic de familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România;
• șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță , Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.