Vaccinul anti-coronavirus: Sinovac Biotech va furniza până la 40 de milioane de doze Indoneziei

Compania chineză Sinovac Biotech va furniza până la 40 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus guvernului indonezian între lunile noiembrie şi martie, a anunţat un ministru din Indonezia, ţară din Asia de Sud-Est care caută să-şi asigure stocurile în contextul în care numărul cazurilor de infectare este în continuă creştere, potrivit Reuters.

În cursul unei vizite efectuate în China, ministrul Afacerilor Externe din Indonezia, Retno Marsudi, a declarat că a fost semnat un acord preliminar cu Sinovac pentru achiziţia în vrac şi furnizarea vaccinului CoronaVac, din noiembrie până în martie, urmând ca ulterior compania Bio Farma deţinută de statul indonezian să aibă acces prioritar până la sfârşitul anului 2021.

Indonezia a înregistrat 147.211 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 6.418 decese şi este dornică să îşi asigure un vaccin pentru cei 260 de milioane de locuitori şi să îşi dezvolte propriul vaccin în contextul îngrijorărilor existente în unele ţări în curs de dezvoltare cu privire la concurenţa pentru accesul la vaccin.

Sinovac nu a răspuns imediat unei solicitări formulate vineri de a comenta pe marginea acestui subiect, iar Bio Farma a declarat că va oferi comentarii ulterior.

Testele de faza a III-a pentru vaccinul CoronaVac al companiei Sinovac au început săptămâna trecută în Indonezia. La acestea participă 1.620 de voluntari.

Bio Farma este implicată în dezvoltarea vaccinului şi a declarat că Indonezia ar trebui să aibă capacitatea de a produce 250 de milioane de doze pe an până la sfârşitul anului 2020, în aşteptarea testelor pe subiecţi umani.

Într-un interviu acordat Reuters miercuri, ministrul indonezian al Cercetării, Bambang Brodjonegoro, a declarat că ţara sa îşi dezvoltă propriul vaccin anti-COVID-19, supranumit vaccinul ”roşu şi alb” după culorile drapelului naţional.

Brodjonegoro a spus că se preconizează că producţia vaccinului Bio Farma va începe cândva în 2021.

”Obţinerea vaccinurilor implică risc, incertitudine”, a spus oficialul. ”Chiar dacă există alte ţări sau părţi care găsesc vaccinuri eficiente, trebuie să ne facem propriul vaccin anti-COVID-19”, a adăugat ministrul indonezian.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.