Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de CureVac nu îndeplinește în prezent criteriile pentru a fi autorizat. Eficacitate de doar 47%

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania germană CureVac a demonstrat o eficacitate de doar 47%, şi nu întruneşte în acest stadiu criteriile necesare pentru a fi autorizat, informează AFP.

„Vaccinul CureVac a atins o eficacitate preliminară de 47% împotriva COVID-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes prestabilite”, a anunţat într-un comunicat compania germană, care a semnat un contract ce prevede comenzi importante cu Uniunea Europeană pentru acest vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager.

„Eficacitatea finală ar putea însă să se modifice”, a menționat CEO-ul companiei, Franz-Werner Haas, citat în comunicat, care a evidenţiat drept posibile cauze dificultăţile ridicate de apariţia variantelor noului coronavirus.

Acesta a mai adăugat că a sperat să obțină rezultate mai bune în analiza intermediară, dar că este dificil de obţinut o eficacitate ridicată cu această gamă de variante fără precedent.

CureVac s-a lansat în cursa internaţională privind dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2020, în acelaşi timp cu producătorii Pfizer-BioNTech şi Moderna, bazate şi ele tot pe tehnologia inovatoare ARN mesager, potrivit Agerpres.

Acesta este primul rezultat de eficacitate publicat de compania germană CureVac, care desfăşoară în această perioadă faza finală a studiilor sale clinice pe scară largă, realizate pe un grup de aproximativ 40.000 de voluntari în Europa şi America Latină.

Compania CureVac, cu sediul în oraşul Tubingen, era considerată la începutul pandemiei de COVID-19 unul dintre cei mai promiţători producători farmaceutici prin prisma șanselor de a dezvolta un vaccin eficient.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.