Vaccinul anti-COVID-19 nu va fi distribuit pe internet

Vaccinul anti-COVID-19 nu va putea fi cumpărat de pe internet sau din farmacii și oamenii trebuie să se ferească de anunțurile de vânzare a acestui produs.

Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Gindrovel Dumitra, a precizat, la un post de televiziune, că vaccinul va fi administrat gratuit și în condiții de siguranță. „Vaccinul nu poate fi disponibil nici acum, nici în viitor pe internet sau în farmaciile comunitare”, a declarat medicul.

„Va fi distribuit de către autoritățile naționale prin mecanismul declanșat la nivelul Comisiei Europene.Va fi administrat gratuit și în condiții de siguranță.Vaccinarea va fi făcută în centrele de vaccinare, respectiv în cabinete medicilor de familie când va fi posibil acest lucru. În niciun caz oamenii să nu se adreseze pe net sau pe social media pentru a obține acest produs!” a explicat vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, la Digi24.

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 din România urmează să fie discutată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte: tot personalul din domeniul sănătății, implicit cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face etapizat. Definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.