Vaccinul anti-COVID de la Moderna pentru copiii între 6 și 11 ani oferă protecție și este sigur

Moderna a declarat luni că vaccinul său împotriva COVID-19 a generat un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între șase și 11 ani și că intenționează să trimită datele autorităților de reglementare globale în curând.

Potrivit companiei, vaccinul său în două doze împotriva noului coronavirus a generat anticorpi de neutralizare a virusului la copii și siguranța a fost comparabilă cu ceea ce a fost observat anterior în studiile clinice la adolescenți și adulți. Acestea sunt date intermediare care încă nu au fost revizuite de alți specialiști, informează Reuters.

Vaccinul Moderna COVID-19 este autorizat pentru adulții cu vârsta peste 18 ani și așteaptă un răspuns la cererea sa din iunie pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Moderna a spus că în studiul său, care a inclus 4.753 de participanți, efectele secundare au fost în mare parte de severitate uşoară până la moderată. Cele mai frecvente efecte secundare au fost oboseala, cefaleea, febra și durerea la locul injectării.

Declarația companiei nu a dezvăluit nicio informație nouă despre cazurile de inflamație a inimii numită miocardită, un efect secundar cunoscut al vaccinurilor ARNm.

Vaccinurile penrtu copii vor fi în doze de 50 de micrograme, jumătate din concentrația utilizată în seria de vaccin primar pentru adulți și aceeași cu doza de rapel autorizată pentru adulți. Este mai mare decât doza de 10 micrograme pe care Pfizer o plănuiește pentru vaccinul său la copii.

Atât vaccinurile Moderna, cât și Pfizer/BioNTech au fost legate de miocardită la bărbați tineri.

Unele studii au sugerat că rata de incidență la cei care au făcut vaccinul Moderna poate fi mai mare decât la cei care au primit Pfizer, poate din cauza dozei mai puternice de vaccin, potrivit sursei citate.

Suedia a întrerupt utilizarea vaccinului Moderna pentru grupele de vârstă mai mici din cauza riscului mai mare de miocardită.

În timp ce copiii rareori se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza COVID-19, unii dezvoltă complicații rare, iar cazurile de COVID-19 la copiii nevaccinați au crescut din cauza variantei contagioase Delta.

De asemenea, copiii pot răspândi virusul, infectând pe cei care nu sunt protejați de vaccinuri și oferind virusului mai mult spațiu pentru a dezvolta noi variații.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.