Vaccinul anti-COVID: Doza booster la patru luni, disponibilă începând de luni

Doza booster a vaccinului anti-COVID este disponibilă începând de luni, la patru luni de la schema completă de vaccinare.

„Începând cu data de 17.01.2022, doza de rapel a vaccinului COVID-19 are recomandare fermă de a se efectua doar cu produse pe bază de ARN mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 4 luni”, au anunțat reprezentanții platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit acestora, administrarea dozei de rapel a vaccinului COVID-19 se recomandă mai ales următoarelor grupe populaționale:

-persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar și social, personal din educație);
-persoanele considerate vulnerabile (persoane cu vârsta peste 65 de ani și persoane cu boli cronice indiferent de vârstă).

De asemenea, doza de rapel se va efectua la cerere pentru restul persoanelor cu vârsta peste 12 ani pentru care au trecut mai mult de 4 luni de la schema completă, se arată pe pagina RO Vaccinare.

Pentru persoanele cu istoric de infecție cu SARS-CoV-2 și vaccinate cu schemă completă în antecedente nu este neapărat necesară, dar nici nu se contraindică doza de rapel a vaccinului COVID-19, potrivit aceleiași surse,

Administrarea dozei de rapel se va face prin programare în Platforma ROVACCINARE (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) sau prin prezentare direct în Centrele de vaccinare sau la medicul de familie, se arată în anunțul Ro Vaccinare.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.