Vaccinul anti-COVID al Moderna a primit undă verde: Comisia Europeană a aprobat acordul prin care sunt asigurate 80 de milioane de doze

Comisia Europeană (CE) va achiziționa cel puțin 80 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la compania Moderna. Un acord de cumpărare în avans în aces sens a fost aprobat de Executivul de la Bruxelles.

De asemenea, CE are opțiunea de a achiziţiona până la 80 de milioane de doze suplimentare.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană a arătat-o faţă de platforma noastră de vaccin mRNA prin includerea mRNA-1273 în portofoliul lor de vaccinuri. Suntem conştienţi de faptul că în lupta împotriva acestei pandemii este nevoie o serie de soluţii şi suntem mândri de rolul pe care Moderna îl joacă în acest efort global,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Vaccinul Moderna are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a). Astfel, Moderna a devenit al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

„Alături de partenerii noştri strategici, Lonza şi Rovi, ne-am extins capacitatea de producţie în afara Statelor Unite, pentru a putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an începând cu 2021, dacă acesta este aprobat”, a adăugat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.