Vaccinul anti-COVID pentru copii Pfizer/BioNTech, disponibil în UE începând de la 13 decembrie, anunţă Ursula von der Leyen

Producţia vaccinului anti-COVID-19 pentru copii al alianţei Pfizer/BioNTech urmează să se accelereze, iar vaccinul urmează să fie disponibil în Uniunea Europeană (UE) începând de la 13 decembrie, transmite, miercuri, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Anunţul a fost făcut la Bruxelles, într-o conferinţă de presă dedicată evoluţiei pandemiei COVID-19 după apariţia variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Comunitatea ştiinţifică are nevoie de ”100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante a noului coronavirus, a subliniat preşedinta Comisiei.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunţat recent că pentru imunizarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani au fost identificate circa 45 de cabinete de vaccinare în unităţile sanitare şi alte 135, în centrele unde se foloseşte vaccin Pfizer.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.