Vaccinul anti-COVID va costa mai puțin de 10 euro, potrivit președintelui Sanofi Franța

Olivier Bogillot, a declarat sâmbătă că viitorul vaccin COVID-19 va avea probabil un preț sub 10 euro per doză.

„Prețul nu este încă definitiv … Evaluăm costurile de producție pentru următoarele luni … Vom fi sub 10 euro”, a declarat Bogillot pentru radioul France Inter, citat de Arab News.

Producătorii de medicamente și agențiile guvernamentale din întreaga lume se luptă pentru a combate pandemia și a dezvolta vaccinuri și tratamente pentru COVID-19.

Întrebat despre rivala AstraZeneca, care se așteaptă să comercializeze o doză la un preț de aproximativ 2,50 euro în Europa, Bogillot a spus: „Diferența de preț pentru noi poate fi că ne folosim toate resursele interne, cercetătorii noștri, centrele noastre de cercetare. AstraZeneca externalizează o parte din producția sa.”

La începutul acestei săptămâni, Sanofi și GlaxoSmithKline au declarat că au început un studiu clinic al vaccinului lor candidat pe bază de proteine ​​și intenționează să ajungă la etapa finală de testare până în decembrie.

Dacă rezultatele sunt concludente, Sanofi și GSK speră să obțină aprobarea vaccinului în prima jumătate a anului viitor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.