Vaccinul antiCOVID al Johnson & Johnson: O recomandare EMA va fi făcută publică săptămâna viitoare

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu privire la vaccinul anti-COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui administrare a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei unor cazuri grave de cheaguri de sânge, informează AFP.

„EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă o acţiune de reglementare este necesară”, au declarat reprezentanții EMA.

EMA „prevede în prezent să publice o recomandare săptămâna viitoare”, rămânând deocamdată de părere că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile de efecte secundare.

Vaccinul monodoză produs de Johnson & Johnson este autorizat (sub numele de Janssen) în Uniunea Europeană, dar până acum nu a fost administrat.

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea EMA, luna trecută.

” În timp ce examinarea sa este în desfăşurare, EMA rămâne de părere că avantajele vaccinului în prevenirea COVID-19 prevalează asupra riscurilor de efecte secundare”, a precizat agenţia europeană.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.