Vaccinul contra COVID-19 produs de BioNTech, rezultate pozitive în cadrul studiului clinic realizat în colaborare cu Pfizer

Un vaccin contra noului coronavirus, produs de BioNTech a dat rezultate pozitive în cadrul studiului clinic, generând anticorpi, mai puternici decât cei ai pacienților vindecați de COVID-19, conform datelor preliminare publicate de companie și citate de Financial Times.

În cadrul studiului clinic,  realizat împreună cu grupul farmaceutic Pfizer din SUA, 24 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani care au primit două doze de vaccin au dezvoltat anticorpi în patru săptămâni de la prima injecție.

În total, au fost 45 de persoane implicate în studiu, unii primind placebo și alții primind doze de vaccin. BioNTech, prima companie europeană care a publicat rezultatele studiului clinic, este una dintre mai multe companii care folosesc tehnologia mRNA pentru a dezvolta un vaccin – un proces care este mai rapid decât metodele tradiționale.

Pe baza rezultatelor inițiale ale studiului, BioNTech și Pfizer speră să obțină autorizațiile necesare pentru a trece, în câteva săptămâni, la un studiu mai larg în SUA, care să implice 30.000 de participanți. Ugur Sahin, co-fondator și director executiv al BioNTech, a declarat pentru Financial Times că BioNTech a optat pentru un nivel mai mare de anticorpi neutralizatori, pentru a crește probabilitatea ca cei vaccinați să fie împiedicați să răspândească boala, precum și să o contracteze. „Dacă nu cunoașteți nivelul necesar pentru a controla acest virus, dacă nu cunoașteți puterea inamicului, nu doriți ca răspunsul să fie prea slab”, a spus el.

BioNTech și Pfizer se așteaptă să poată fabrica până la sfârșitul anului până la 100 de milioane de doze de vaccin și mai mult de 1,2 miliarde doze până la sfârșitul anului 2021, în funcție de dozajul necesar.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.