Vaccinul DTaP de la Sanofi, disponibil și în farmacii

La 19 februarie, Sanofi Pasteur – divizia de vaccinuri a companiei farmaceutice Sanofi – a anunțat că Adacel, vaccin indicat pentru imunizarea activă împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive, va fi disponibil și în farmacii, începând din această lună.

 

În rețelele de farmacii cu circuit deschis

 

Acest vaccin este recomandat ca rapel după schema de vaccinare primară la persoanele cu vârsta peste patru ani. Până în prezent, vaccinul de rapel Adacel era distribuit exclusiv prin Programul național de imunizare (PNI) derulat de Ministerul Sănătății. Începând cu luna februarie, vaccinul este disponibil și în rețelele de farmacii cu circuit deschis, a anunțat Sanofi Pasteur.

Conform PNI, vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului și a tusei convulsive este obligatorie la vârsta de 2, 4 și 11 luni. Primul rapel se recomandă a fi făcut la vârsta de 6 ani și al doilea la vârsta de 14 ani.

Majoritatea țărilor europene recomandă vaccinarea de rapel a adulților împotriva difteriei și tetanosului la fiecare 10-20 de ani.

 

Acces îmbunătățit

 

Adacel este un vaccin acelular care și-a dovedit profilul de siguranță și eficacitate timp de aproape 20 de ani – din 1999, anul în care vaccinul a fost autorizat în Canada. De atunci, la nivel global au fost distribuite peste 150 milioane de doze, vaccinul fiind acum disponibil în peste 60 de țări.

„Decizia de a introduce vaccinului diftero-tetano-pertussis (acelular) Adacel și în circuit comercial direct face parte din eforturile noastre continue de îmbunătățire a accesului românilor la soluții de imunizare”, a declarat Pascal Robin, country chair Sanofi România și Moldova și general manager al diviziei locale de vaccinuri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.