Vaccinul Moderna, eficiență de 96% la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani

Moderna a anunţat că vaccinul său împotriva COVID-19 este 96% eficient la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor iniţiale ale studiilor clinice, relatează AFP.

Dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii din Statele Unite, două treimi au primit vaccinul, iar o treime au primit un placebo.

Studiul „a arătat o rată de eficacitate de 96% a vaccinului la participanţii (…) care au primit cel puţin o doză”, a afirmat Moderna cu ocazia publicării rezultatelor sale trimestriale.

„Analizele au inclus 12 cazuri (de COVID-19) din a 14-a zi după prima doză”, a precizat compania. Pentru aceste rezultate intermediare, participanţii au fost urmăriţi în medie 35 de zile după administrarea celei de-a doua doze, potrivit Agerpres.

Vaccinul „a fost, în general, bine tolerat, fără a fi identificate până acum probleme serioase de siguranţă”, a mai spus compania. Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, cefalee, oboseală, durerile musculare şi frisoane – similare cu cele observate la adulţi.

Moderna a declarat că „se va afla în discuţii cu autorităţile de reglementare cu privire la o posibilă modificare” a autorizării vaccinului său, pentru moment administrat persoanelor cu vârsta de 18 ani şi peste în ţările în care este autorizat.

Vaccinarea adolescenţilor reprezintă următorul pas în campaniile de vaccinare, necesar în opinia experţilor pentru a stopa epidemia.

Moderna a început, de asemenea, în martie studii privind vaccinul său anti-COVID19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.