Valabilitatea certificatului testului antigen rapid crește de la 24 la 48 de ore

Ministerul Sănătății a anunțat că termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește de la 24 de ore, cât este în prezent, la 48 de ore.

De asemenea, ministerul Sănătății a precizat că certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a titularilor.

„Prin ordonanța adoptată ieri se corelează măsurile instituite de România cu privire la verificarea și eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boală, în conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), în special cu principiile proporționalității și nediscriminării. Astfel, noile modificări prevăd că certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent”, potrivit Ro Vaccinare.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.