Vâlcea: Spitalul Judeţean e în criză de medici pentru urgenţele pediatrice din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea solicită ajutor din partea medicilor de familie din judeţ pentru a putea asigura gărzile la Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie, după ce o parte din medici s-au îmbolnăvit de COVID-19 iar cei care au mai rămas fac cu greu faţă solicitărilor.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual şi faptul că o parte din medicii din Departamentul UPU Pediatrie sunt pozitivi pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, vă rugăm ca în măsura posibilităţilor să ne ajutaţi prin informarea medicilor de familie din judeţ care ar dori să intre în linia de gardă UPU Pediatrie. În prezent, asistenţa medicală în departament este asigurată de trei medici care nu mai pot susţine programul de gardă”, se arată într-o adresă trimisă la începutul acestei săptămâni de Spitalul Judeţean către Colegiul Medicilor Vâlcea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, la UPU prezentându-se zilnic între 30 şi 35 de pacienţi copii, cu diferite urgenţe medicale, între care şi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.