Valeriu Gheorghiță: 603 centre de vaccinare anti-COVID-19 au programul de lucru redus la 6 ore

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat marți că, 60% din centrele de vaccinare care sunt în momentul de față active, respectiv 603 centre, au programul de lucru redus la șase ore.

De asemenea, aproximativ 26% dintre centrele de vaccinare care au fost active la nivel național au activitatea suspendată temporar.

”În ceea ce privește activitatea centrelor de vaccinare, în momentul de față aproximativ 26% dintre centrele de vaccinare care au fost active la nivel național au activitatea suspendată temporar. Aproximativ 60% din centrele de vaccinare care sunt în momentul de față active, și anume 603 centre, au programul de lucru redus la 6 ore și am transmis în urma unor evaluări pe care le facem periodic în ceea ce privește eficiența centrelor de vaccinare ca programul de lucru al tuturor centrelor de vaccinare să fie redus la 6 ore în loc de 12 ore în perioada următoarelor două sau trei săptămâni, în funcție de adresabilitatea pe care o vom înregistra. Sigur că programul poate să revină la forma inițială sau putem reactiva anumite centre care au fost suspendate temporar”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai precizat că se așteaptă ca în perioada următoare, din cauza creșterii numărului de cazuri, la nivel național ”să avem și o adresabilitate în creștere la vaccinare”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.