Valeriu Gheorghiță: Deschiderea școlilor nu e condiționată de administrarea vaccinului

Vaccinarea profesorilor depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri ajung în România, a declarat, marți, Coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare, aveam prevăzută opțiunea ca din 7 februarie de fapt să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă de peste 65 de ani și a decala persoanele care deservesc activități esențiale. Din punct de vedere medical am considerat, alături de colegii mei, că este cel mai înțelept să decalăm cu zece zile persoanele care deservesc activități esențiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ”, a declarat, marți, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul  CNCAV a  precizat că vaccinarea personalului din învățământ depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge în România, după ce se obține autorizarea de punere pe piață.

„În momentul acela noi vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învățământ. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a adăugat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare” a precizat medicul.

„Este evident că numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea pe care o avem de programare și respectiv de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare neavând certitudinea datelor la care sosesc vaccinuri, altfel vom fi puși în situația să reprogramăm”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.