Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea în spațiul rural

Pentru a asigura accesul populației la vaccinare în cele peste 2.862 de comune din România, o echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 va fi prezentă zilnic în acele localități, a declarat joi Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

„Un element important pe care îl avem în vedere – trecerea de la vaccinarea în centrele fixe la vaccinarea în centru şi prin echipe mobile. Aici vorbim de conceptul ‘Oraşul vaccinează satul’. În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri şi sperăm să fie de o amplitudine şi de o durată cât mai mică, pentru că probabilitatea de îmbolnăvire, de recrudescenţă în mod deosebit prin creşterea circulaţiei cu tulpina Delta este foarte mare. (….) Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale”, a arătat medicul militar la conferinţa online „Pandemia COVID-19: Vaccinuri. Vaccinare”, organizată de Academia de Ştiinţe Medicale.

Potrivit acestuia, în prezent, peste 88% dintre persoanele care se vaccinează cu prima doză o fac prezentându-se direct la centrul de vaccinare fără a mai fi necesară programarea în platformă.

„Numărul de persoane care se programează efectiv în centrele de vaccinare este din ce în ce mai redus. Vorbim de o medie şi aici sunt datele din 16 iunie – între 17.000 şi 19.000 de persoane în fiecare zi”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

El a amintit că, începând din 1 iulie, certificatul verde va fi disponibil la nivel naţional în vederea facilitării circulaţiei în ţări europene.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.