Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID AstraZeneca: Intensitatea reacțiilor este mai mică la rapel

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, marți seară, că, spre deosebire de vaccinul anti-COVID Pfizer, unde rapelul înregistrează reacții mai puternice comparativ cu prima doză, în cazul serului AstraZeneca reacțiile după rapel sunt mai slabe ca intensitate comparativ cu prima doză.

„Pentru acest tip de vaccin care este mai reactogen și are o frecvență mai mare a reacțiilor adverse se poate avea în vedere o perioadă de pauză la domiciliu pentru a exista un control mai bun a stării generale. Nu toate persoanele care sunt vaccinate dezvoltă astfel de reacții adverse. Sunt raportate 10 persoane la 1000 de doze administrate (reacții adverse semnificative raportate, n.red.). (…) După prima doză apar anticorpi și intensitatea reacțiilor este mai mică (la vaccinul AstraZeneca, n.red.)”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți seară, la un post de televiziune.

Totodată, Valeriu Gheorghițîă a spus că persoanele care urmează să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 pot lua în calcul o perioadă de 1-2 zile de repaus la domiciliu după inocularea serului, pentru a controla mai bine eventualele reacții adverse.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.