Valeriu Gheorghiță: Echipele mobile de vaccinare vor asigura vaccinarea chiar la domiciliu a celor care nu se pot deplasa

Persoanele care nu se pot deplasa și doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot face acest lucru chiar la domiciliu, cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România .

Există și posibilitatea alocării unui centru mobil de vaccinare care se va deplasa în localitatea unde numărul persoanelor care nu se pot deplasa și doresc vaccinare împotriva COVID-19 este mare. Astfel se va asigura accesul persoanelor la vaccinare.

”Ele (n.r. – echipele mobile de vaccinare) vor asigura vaccinarea, de pildă, persoanelor care sunt internate în centrele medico-sociale. De pe data de 15 așa se va și întâmpla. Există proceduri în acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare în colaborare cu DSU și nucleul județean al activităților de vaccinare. Practic se stabilește un orar în care echipele mobile merg la sediul centrului și împreună cu administratorul, care are datoria să obțină consimțământul informat al persoanelor de acolo, se efectuează activitatea de vaccinare și ulterior se înregistrează persoanele în registrul electronic.”, a declarat pentru un post de televiziune col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România a mai subliniat faptul că numărul persanelor care se află în incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare se va stabili printr-o colaborare a medicului de familie cu Direcția de Asistență Socială din Primărie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.