Valeriu Gheorghiţă: Foarte probabil, de sâmbătă, majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că “foarte probabil” majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, ser de la compania Pfizer.

Președintele CNCAV a precizat că în toate centrele AstraZeneca se va continua activitatea pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate. Valeriu Gheorghiță a adăugat că în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare AstraZeneca, “preferabil” în oraşe, în municipii, pentru cei care doresc să le fie administrat acest ser.

“Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate. Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit președintelui CNCAV, miercuri, până la ora 15,00, peste 180 de persoane erau vaccinate în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de compania Johnson&Johnson.

“În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, pot să vă spun că, astăzi, în 14 judeţe, la care se adaugă municipiul Bucureşti, au fost activităţi de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. Până la ora 15,00, erau peste 180 de persoane vaccinate astăzi. Sunt convins că, în perioada următoare, numărul celor care se vor putea vaccina prin cabinetele de medicină de familie va fi din ce în ce mai mare şi numărul colegilor care vor începe efectiv să vaccineze va fi, evident, mai mare. Este o perioadă care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numărului de doze de vaccin”, a afirmat preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a avut, miercuri, o şedinţă cu reprezentanţii Prefecturilor şi ai Direcţiilor de sănătate publică privind campania de vaccinare anti-COVID.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.