Valeriu Gheorghiță, înlocuit cu Andrei Baciu din funcția de președinte al Comitetului care coordonează activitatea de vacinare în România

Premierul Nicolae Ciucă a decis, marţi, încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (VNCAV) a col. dr. Valeriu Gheorghiţă. Medicul militar va fi înlocuit de secretarul de stat în  Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte CNCAV.

Decizia privind încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV acordate lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, a fost publicată, marți seară, în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată şi decizia premierului Nicolae Ciucă privind desemnarea lui Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în calitate de preşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), după ce a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al CNCAV.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a condus  condus CNCAV de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, la finalul anului 2020.

Până acum, în țara noastră, de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.700.865 doze de vaccin pentru 8.110.692 de persoane, 8.066.351 primind schema completă şi 2.529.927 fiind imunizate cu doza a treia.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.