Valeriu Gheorghiță: Medicul de familie va decide dacă pacientul este sau nu vaccinat cu AstraZeneca pe baza istoricului său medical

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că medicul de familie va decide dacă pacientul va fi sau nu vaccinat cu serul anti-COVID-19 AstraZeneca pe baza istoricului său medical.

„Medicul este suveran într-o decizie medicală. Cunoscând istoricul pacientului, cunoscând și identificând indicațiile și contraindicațiile oricărei tip de abordare medicală, inclusiv vaccinarea. Desigur că fiecare decide, punând în balanță istoricul medical al pacientului, beneficiile, riscurile și asa mai departe. Da, deci, medicul (de familie,n.r.) va lua această decizie (dacă pacientul este sau nu vaccinat cu AstraZeneca, n.r.) pe baza datelor actuale”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a anunțat, joi, că vaccinarea cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca va continua în România fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă.

”În România, se continuă vaccinarea cu AstraZeneca penru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu prima doză de AstraZeneca vor continua sa facă doza de rapel cu același vaccin. Persoanele care au avut evenimente trombotice după prima doza nu vor face rapel cu AstraZeneca. În urma analizelor, se va decide dacă se va continua cu alt vaccin”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.