Valeriu Gheorghiță: Până în acest moment, 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea

Aproximativ 80% din centrele de vaccinare fixe imunizează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte. Este declarația făcută marți de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În acest context, multe dintre centrele de vaccinare fixe și-au sistat activitatea. De altfel, Gheorghiță se așteaptă ca în perioada următoare să existe tot mai multe centre care își vor sista activitatea.

”În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor de vaccinare și, la acest moment, circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte. Motiv pentru care, la acest moment, facem vorbire. 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea. Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active. În perioada următoare vor fi continuate aceste măsuri de eficientizare de a menține un echilibru corect între costuri. Costurile de menținere în activitate a acestor centre de vaccinare, și aici nu vorbim de costuri cu personalul vaccinator, ci celelalte costuri de servicii, chirii, de servicii de curățenie, dezinfecție. Ca atare, în perioada următoare, foarte posibil că vom avea mult mai multe centre care vor avea activitatea sistată temporar, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice la nivelul fiecărui județ, pentru a asigura un acces cât mai bun al persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță marți în cadrul conferinței de presă de a Palatul Victoria.

În ceea ce privește proiectul ”Orașul vaccinează satul”, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că în cadrul acestuia au fost vaccinate peste 91.000 de persoane.

”Până la acest moment au demarat acțiuni de vaccinare cu echipe mobile și centre mobile de vaccinare în 1.972 de localități din rural, din cele 2.862 de comune, ceea ce înseamnă circa 62,6% din comunele de la nivel național. (…) Au fost vaccinate în total peste 91.225 de persoane”, a precizat Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.