Valeriu Gheorghiță: Probabil între Crăciun și Anul Nou vom putea începe efectiv vaccinarea personalului medical din spitalele din linia întâi

Activitatea de vaccinare efectivă a personalului medical din spitalele din linia întâi ar putea începe între Crăciun și Anul Nou. Este declarația făcută de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a precizat Valeriu Gheorghiță la un post de televiziune.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, România va primi într-o primă tranșă până în 10.000 de doze de vaccinuri. Cu aceste doze vor fi vaccinați un număr de 5.000 de angajați ai spitalelor, fiind necesare două doze pentru imunizare.

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a mai declarat Gheorghiță pentru Digi 24.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.