Valeriu Gheorghiță: Soluția de programare în platformă a copiilor la vaccinarea anti-COVID este una foarte bună

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, la inaugurarea centrului de vaccinare pentru copii din Parcul Lumea Copiilor din București, că soluția de programare în platformă este una foarte bună și se dorește ca aceasta să fie acceptată de foarte mulți dintre părinți.

„Credem că soluția de programare în platformă este una foarte bună și ne dorim să fie acceptată de foarte mulți dintre părinți. Încă de la primele ore, am semnale din țară, că sunt copii care s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei, care chiar mi-au scris și erau foarte bucuroși că au putut să se vaccineze. (…) Nu erau reacții adverse, dimpotrivă, erau copii care așteptau acest pas de câteva săptămâni. Erau foarte emoționați și bucuroși. Cred că avem un segment al populației tinere care ne dă foarte multe speranțe”, a declarat președintele CNCAV.

Col.dr.Valeriu Gheorghiță a spus că prin acordarea autorizației de utilizare a vaccinului produs de BioTech – Pfizer pentru copiii din grupa 12-15 ani, „venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnavire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă”.

Col.dr.Valeriu Gheorghiță a amintit că miercuri a debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer.

„În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a spus col.dr. Valeriu Ghoerghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.