Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor din etapa a treia ar putea începe în luna aprilie

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat că vaccinarea împotriva noului coronavirus a persoanelor din etapa a treia ar putea începe în luna aprilie, iar înscrierile în platformă ar urma să înceapă în martie.

„Cred că undeva la mijlocul lunii aprilie să deschidem şi etapa a treia de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță, vineri seară, la un post de televiziune.

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a doua și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a treia”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a precizat că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 a precizat apoi că ar putea fi deschise încă 200 de centre de vaccinare anti-COVID-19.

„Din aprilie vom deschide cu siguranţă majoritatea centrelor pe care le avem propuse în fiecare judeţ, ceea ce înseamnă circa 1.760 de cabinete”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

„Noi anticipăm că, din aprilie, când vom deschide aceste cabinete, vom putea depăşi 100.000 de persoane, cu condiţia să avem şi dozele”, a completat Gheorghiță.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.