Varianta ca elevii să nu poarte mască de protecție în timpul orelor de sport, analizată de ministrul Educației

Ministerul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, analizează posibilitatea ca elevii să fie exceptați de la purtarea măștii strict în timpul orelor de sport.

Oficialul merge pe modelul practicat în Luxemburg, unde elevii sunt exceptați de la purtarea măștii de protecție strict pe perioada și în locul unde se desfășoară activitatea fizică.

”În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică. Belgia nu solicită. Bulgaria nu solicită. Estonia nu solicită. Finlanda nu solicită. Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spațiile exterioare. Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul unde se derulează activitățile fizice și mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activitățile fizice, ora de educație fizică, la vestiare. Am găsit un singur exemplu în Europa, într-o regiune din Italia, în regiunea Veneto, în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică și acolo decizia este în curs de actualizare”, a declarat miercuri ministrul Câmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că o decizie în ceea ce privește adoptarea practicii din Luxemburg urmează să fie luată în urma discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii.

”Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles, cu date din surse deschise. (…) Spre exemplu, precum în Luxemburg, portul măştii este obligatoriu, dar de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educaţie fizică, nu şi în timpul orelor de educaţie fizică. Vom avea şi punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitatea medicină sportivă sunt cei mai în măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă”, a precizat Sorin Câmpeanu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.