Vasile Barbu: Rolul medicilor și al cadrelor medicale în societate este unul profund social, cu o mare încărcătură interumană

”Rolul medicilor și al cadrelor medicale în societate este unul profund social, un rol de demnitate”, a transmis, miercuri, Vasile Barbu, președinte Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”Rolul medicului are o mare încărcătură interumană, de ralaționare interumană. Viața și sănătatea sunt valori inestimabile. Pacientul trebuie să aibă un comportament de respect, de prețuire pentru medic, de încredere. Pacientul trebuie să respecte sfaturile și indicațiile medicului, la fel cum și medicii și cadrele medicale trebuie să manifeste respect și empatie  față de pacienți, pentru a nu afecta calitatea actului medical și buna relaționare interumană”, a precizat Vasile Barbu.

”Astăzi, de Ziua Națională a României, aș vrea să îmi manifest recunoștința față de cadrele medicale. La mulți ani, medicilor și cadrelor medicale! La mulți ani, România! Îi doresc României un sistem de sănătate pentru oameni, un sistem care să își respecte medicii și pacienții”, a mai transmis președintele Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.