Vela: Vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă

”Vă anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor!. Anunțul a fost făcut de ministrul Marcel Vela.

Ministrul a afirmat și că va fi înfiinţat un centru de transfuzie de sânge şi plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgenţă “Dimitrie Gerota” al MAI.

”Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a afirmat el.

“Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coşmarul numit COVID-19 şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a avea rezultate dintre cele mai bune”, a precizat ministrul, referindu-se la Alida Moise – directorul spitalului “Dimitrie Gerota” şi chestorul de poliţie – medic Dinu Dragomir, directorul Direcţiei Medicale.

Marcel Vela a mai anunțat că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI, iar de la începutul pandemiei – 4.117 s-au îmbolnăvit de COVID-19, nouă persoane decedând.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.