Veniturile Medicover au crescut anul trecut cu aproape 26%

Veniturile Medicover au înregistrat anul trecut o creștere de 25,7% comparativ cu 2018, până la 844,4 milioane euro.

„Evoluția economică a piețelor a fost favorabilă, creșterile organice înregistrate fiind completate de achiziții”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover, prin intermediul unui comunicat de presă.

Compania Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

În 2019, divizia de Servicii Medicale a grupului a înregistrat o creștere a veniturilor de 29,8%, până la 449,3 milioane de euro.  Creșterea a fost susținută de evoluția serviciilor cu plată accesate de pacienți, care au reprezentat 42% din veniturile diviziei.  Această categorie de servicii a înregistrat o creștere de 37% față de anul precedent. În 2019 divizia a atins un număr record de 1,3 milioane de membri la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a ajuns la venituri de 408,7 milioane euro, înregistrând o creștere de 21,3% față de anul anterior. Extinderea teritorială a fost o prioritate în 2019, când s-au lansat 100 de noi puncte de recoltare, rețeaua internațională atingând un număr total de 670 de centre.

Veniturile cumulate în România, creștere până la 119,1 milioane lei

De asemenea, veniturile cumulate în România au crescut în 2019 cu 26,9% până la 119,1 milioane euro, față de 93,8 milioane euro în 2018.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au crescut în 2019 cu 45% până la o valoare totală de 59,6 milioane euro, în timp ce evoluția diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9% până la 59,5 milioane euro.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 14,1%.

„Am demarat anul trecut unul dintre cele mai importante proiecte de extindere care a vizat capacitățile Spitalului Pelican și prin care vom crea o anexă nouă cu 100 de paturi, aceasta fiind cea mai mare investiție alocată pentru expansiunea unui centru existent, cu o valoare a proiectului de 8,1 milioane euro. De asemenea, am continuat să investim în digitalizare, crearea de centre de excelență cu echipe multidisciplinare pentru tratarea unor afecțiuni complexe și atragerea celor mai buni medici. În 2020 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai bună calitate, completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților”, a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.

La rândul său Laurențiu Luca, director general Synevo România, a afirmat că „2019 a fost un an dinamic în care am dezvoltat capabilități noi, am implementat tehnologii de ultimă generație și am continuat să investim în extinderea rețelei, inaugurând 28 de centre de recoltare și două laboratoare în Ploiești și Bacău. Pentru noi este foarte important să oferim pacienților noștri ceea ce au nevoie, la momentul potrivit, în zonele lor de proximitate. Evoluția anului 2019 a fost susținută și de accentul din ce în ce mai mare pus de pacienți pe diagnosticare timpurie si prevenție. Vom continua dezvoltarea în următorii ani, prin extinderea teritorială, digitalizarea activităților, păstrând același nivel ridicat de acuratețe medicală”.

123 de centre de recoltare Synevo, în 39 de județe

Rețeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2019 un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de județe din țară, respectiv 54 de orașe.

Medicover este unul dintre principalii furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic. Compania a fost fondată în 1995 pentru a răspunde cererii de servicii medicale din Polonia, apoi s-a extins în alte țări.

În prezent, piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și Ucraina.

Medicover România este prezentă de 24 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.