Ventilatoare medicale, vândute de SUA în țări în curs de dezvoltare

Statele Unite au anunţat vineri că vor vinde ventilatoare medicale în cel puţin patru ţări în curs de dezvoltare pentru a lupta împotriva coronavirusului, notează AFP.

Donald Trump a discutat la telefon cu omologii săi din Indonezia, Ecuador, Salvador şi Honduras, şi le-a promis furnizarea acestor echipamente medicale de o importanţă vitală pentru bolnavii de COVID-19.

„Le vom trimite ventilatoare medicale de care au o nevoie disperată, am produs recent în număr mare şi îi vom ajuta mult şi în alte moduri”, a declarat liderul de la Casa Albă pe Twitter după convorbirea cu preşedintele ecuadorian, Lenin Moreno, a doua ţară ca număr de cazuri din America Latină.

Subsecretarul de stat pentru America Latină, Michael Kozak, a confirmat că Washingtonul va vinde aceste ventilatoare medicale.

„Am reuşit să ne acoperim necesarul intern, putem începe să le exportăm”, le-a spus el jurnaliştilor.

„În multe cazuri, aceste ţări vor doar să cumpere. Nu ne cer să le plătim pentru ei”, a adăugat diplomatul american, precizând că este posibil ca unele dintre acestea să folosească ajutorul SUA pentru a finanţa aceste importuri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.