Vești bune din Belgia. Medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a fost detubat

Medicul Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în încercarea de a-și salva pacienții din incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost detubat.

Medicii de la spitalul din Belgia, unde este internat, au reușit să-i refacă doctorului Cătălin Denciu piciorul drept, potrivit unui post de televiziune.

Totuși, el urmează să fie supus mai multor intervenții chirurgicale pentru arsurile numeroase de pe suprafața corpului. Alături de dr. Cătălin Denciu se află, la Bruxelles, și soția acestuia, de profesie tot medic.

Începând de vineri, 11 decembrie, medicul a început procedura de kinetoterapie la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Zece pacienți și-au pierdut viața în seara izbucnirii incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Alți șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2, internați la ATI Piatra Neamț, au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, județul Iași. Cinci dintre ei au murit în săptămânile care au urmat incendiului din 14 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.