Vicepremier Raluca Turcan: Avem aproximativ 100 milioane de euro pentru programe de prevenție

Avem aproximativ 100 milioane de euro pentru programe de prevenție. Reforma în sănătate trebuie să plece de la partea de prevenție. Este declarația făcută marți de vicepremierul Raluca Turcan.

Totodată, oficialul a anunțat că în următorii patru ani România are la dispoziție 6,2 miliarde de euro pe care să îi investească pe diferite paliere ale sistemului de sănătate.

”Dorim să anunțăm că în următorii patru ani vom avea de investit în infrastructura spitalicească, în capacitatea de prevenție, de ambulatoriu de specialitate și în pregătirea cadrelor medicale aproximativ 6,2 miliarde de euro. (…) Această reformă trebuie să plece de la partea de prevenție. Avem aproximativ 100 milioane de euro pentru programe de prevenție, pentru combaterea bolilor care generează o rată de deces prevenibil, România fiind, din nefericire, în top la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește bolile cronice care generează deces prevenibil. Și vom avea programe de prevenție și de screening pentru cancerul de col, de sân, colo-rectal. De asemenea, pentru programele cardiovasculare și pulmonare astfel încât infrastructura la nivel național pentru aceste boli să fie una de calitate”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan în cadrul unor declaratii de presă susținute marți după semnarea contractului de finanțare prin Proiectul ”Consolidarea Capacității de gestionare a Crizei Sanitare COVID-19 la Spitalul Căi Ferate Sibiu”.

Raluca Turcan a mai precizat că pe Programul Național de Recuperare și Reziliență va exista o finanțare pentru construcția a 10 unități spitalicești noi, dar și pentru refacerea unor secții și institute.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.