Vicepremierul Dan Barna, despre preluarea interimatului de la Ministerul Sănătății

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri, în cadrul unor declarații de presă, că anunțul făcut de premierul Florin Cîțu cu privire la preluarea interimatului de la Ministerul Sănătății, ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu, a fost o decizie unilaterală a premierului. Totodată a precizat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre acest aspect și că se vor găsi soluții.

”Un alt element pe care vreau să îl clarific ține de anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății. Este o altă decizie unilaterală, care a fost luată (…) fără consultarea sau informarea mea la vreun moment dat în afară de decizia finală. (…) Am discutat cu președintele României, vom găsi o soluție și pentru această problemă”, a declarat vicepremierul Barna.

Oficialul a mai spus că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost una unilaterală și că, încă de la începutul mandatului, Voiculescu a intrat într-o luptă foarte complexă.

”Demiterea în această dimineață de către premierul Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală. (…)  Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt și căpușat, o luptă foarte complexă. (…) Transparentizarea actului de guvernare, demararea procedurilor pentru construirea de noi spitale, concursurile la casele de sănătate sunt toate măsuri demarate la Ministerul Sănătății, care evident s-au lovit de un blocaj foarte mare”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a mai precizat și faptul că demiterea lui Vlad Voiculescu s-a făcut fără a avea vreo evaluare în spate care să fi dus la luarea acestei decizii.

”S-a vorbit foarte mult în spațiul public despre evaluarea și dreptul premierului României de a evalua miniștri. În fiecare intervenție publică am confirmat acest lucru. Da, există acest drept al premierului de a evalua performanța miniștrilor. (…) Numai că demisia din această dimineață nu se bazează pe nicio evaluare, nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu”, a precizat Barna.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.