Vicepremierul Dan Barna: Sper să putem, în iunie, să ridicăm cea mai mare parte din restricții, să vedem dacă cifrele ne și ajută

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți, că luna iunie „ar putea să fie un termen realist” pentru ridicarea mai multor restricții, dar decizia va fi luată în funcție de cum va arăta situația epidemiologică.

„Sper să putem în iunie să ridicăm cea mai mare parte din restricții (…), să vedem dacă cifrele ne și ajută (…) Iunie ar putea să fie un termen realist, e un obiectiv pe care îl avem (…) Ține foarte mult de care va fi situația epidemiologică. Știu că nu dau cele mai încurajatoare vești, dar despre asta este vorba până la urmă”, a declarat Dan Barna, marți seară, la un post de televiziune.

Vicepremierul a evitat să declare ferm că ceea ce a anunțat premierul Florin Cîțu privind redeschiderea economiei și „revenirea la realitate” din iunie, se va întâmpla. Dan Barna a spus că putem să avem în iunie „o vestă bună” dacă toți cetățenii vor respecta restricțiile actuale.

În privința orei de închidere a magazinelor, Dan Barna a spus că este o măsură care își propune să reducă perioada de interacțiune între oameni.

Modelul a fost luat de la alte țări care au adoptat această măsură și care „a generat rezultate”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.