Vicepremierul Turcan, despre când se vor redeschide școlile

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că școlile se vor putea redeschide în siguranță din luna septembrie, doar dacă va exista un parteneriat puternic cu autoritățile locale.

Turcan a spus că se vor căuta soluții ca în fiecare școală să existe un cadru medical, materiale de dezinfecție și consilieri școlari, dar și soluții pentru a permite desfășurarea cursurilor în spații conforme cu normele sanitare care se vor impune.

În aces scop, reprezentanta Executivului a avut o treia întâlnire de lucru a Grupului interministerial pentru redeschiderea școlilor, alături de premierul Ludovic Orban, ministrul educației, Monica Anisie, consilierul prezidențial, Ligia Deca, ministrul muncii, Violeta Alexandru și ceilalți colegi din ministerele și instituțiile implicate.

“Toți primarii sunt preocupați de modul în care se vor redeschide școlile în luna septembrie. Ei cunosc cel mai bine situația la nivel local, problemele cu care se confruntă, dar și resursele pe care le pot mobiliza. De la Guvern, îi vom sprijini să ia cele mai bune decizii, îi vom ajuta să identifice surse de finanțare și le vom oferi un cadru legal unitar și predictibil”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.