Vicepreşedintele Comisiei Europene: Este adevărat că s-au făcut greşeli în comandarea vaccinurilor anti-COVID la Bruxelles şi în statele membre

Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, admite că Uniunea Europeană (UE) a făcut greşeli în elaborarea strategiei de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus pentru statele membre, informează, duminică, DPA.

„Este adevărat că s-au făcut greşeli în comandarea vaccinurilor la Bruxelles şi în statele membre”, a spus Timmermans într-un interviu pentru un cotidian german. „Sunt gata să fac un bilanţ la sfârşitul pandemiei, când vom putea vedea ce am făcut greşit şi ce am făcut corect”, a declarat vicepreşedintele CE. Oricum, primul lucru care trebuie făcut este să asigurăm ca „toţi din UE să primească vaccin”, a adăugat Timmermans.

O abordare europeană este „de asemenea în interesul statelor membre mai bogate”, precum Germania, a admis în interviu şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a comandat în total cel puţin 1,4 miliarde de doze din patru vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus aprobate pe teritoriul UE, număr care, teoretic, este mai mult decât suficient pentru cei aproximativ 450 de milioane de locuitori ai blocului comunitar.

Însă, Comisia Europeană este criticată pentru abordarea ei ezitantă şi erorile strategice în comandarea vaccinurilor. De asemenea, distribuirea dozelor de vaccin anti-COVID-19 în ţările membre este considerată nedreaptă de unele state membre ale blocului comunitar.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.