Vicepreședintele SRE: Riscul de deces al unui adult nevaccinat, de 68 de ori mai mare decât al unui adult care a primit cele două doze și boosterul

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. dr. Emilian Popovici, a afirmat că riscul unui adult nevaccinat de a deceda în urma infecției COVID-19 este de 68 de ori mai mare decât cel al unui adult care a primit cele două doze, plus doza booster.

Conf. dr. Emilian Popovici a mai spus să avem în vedere că Danemarca și Suedia au putut să renunțe la măsuri nu pentru că virusul nu ar mai circula la ei, ci pentru că atât danezii, cât și suedezii sunt majoritar vaccinați.

„Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit este un factor de risc modificabil de deces, tot așa cum este decizia de a nu renunța la fumat a unui fumător, pentru a preveni un potențial deces datorat fumatului! Și într-un caz, și în celălalt, riscul poate fi foarte semnificativ redus printr-o singură hotărâre și aceasta este aceea de a te vaccina pentru prima situație sau de a renunța la fumat pentru a doua. Să nu uităm că riscul unui adult nevaccinat de a deceda în urma infecției Covid 19 este de 68 de ori mai mare decât cel al unui adult care a primit cele două doze plus doza booster și să avem în vedere că Danemarca și Suedia au putut să renunțe la măsuri nu pentru că virusul nu ar mai circula la ei, ci pentru că atât danezii căt și suedezii sunt majoritar vaccinați”, a afirmat conf. dr. Emilian Popovici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.