Victor Costache participă la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE

Ministrul Sănătăţii Victor Costache

Ministrul Sănătății, conf. dr. Victor Costache, participă astăzi, alături de omologii săi din Uniunea Europeană, la o reuniune a Consiliului pentru Muncă, Politică Socială, Sănătate și Protecția Consumatorilor.

Întâlnirea are loc la Bruxelles.

Reuniunea, consacrată epidemiei de COVID-19, va începe în jurul orei locale 10.00 (11.00 ora României). Sosirile sunt așteptate începând cu 8.30 ora locală (9.30 ora României).

Statele membre UE, precum și reprezentanții instituțiilor europene au subliniat în repetate rânduri importanța coordonării între statele blocului comunitar pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

Pe 28 ianuarie, Președinția croată a UE a decis să activeze mecanismul european de reacție la criză, în modul de împărtășire de informații. Apoi, pe 2 martie, președinția a activat mecanismul în modul maxim.

Italia, pe locul doi în lume în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus

 

Numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut în Italia la 148 şi cel al cazurilor confirmate la 3.858, a anunţat joi Protecţia Civilă italiană, acest nou bilanţ arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire, relatează agenţiile Reuters şi DPA.
Numărul persoanelor spitalizate este de 2.141, dintre care 351 sunt la terapie intensivă, în timp ce 1.155 prezintă simptome uşoare, iar 414 sunt considerate vindecate
Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

 

Răspândirea coronavirusului se accelerează în Franţa, cu cea mai semnificativă creştere a numărului de cazuri într-o singură zi

 

Încă două persoane au murit în Franţa din cauza infectării cu noul coronavirus, numărul deceselor crescând astfel la şase, şi 92 de cazuri noi de infectare au fost confirmate într-o singură zi, numărul lor total ajungând la 377, a anunţat joi Ministerul francez al Sănătăţii, citat de Agerpres.
Creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 între miercuri şi joi este cea mai semnificativă înregistrată de la o zi la alta în Franţa, coronavirusul fiind acum semnalat în toate regiunile metropolitane ale acestei ţări, care este, după Italia, cea mai afectată de răspândirea coronavirusului, fiind urmată de Germania, cu 349 de cazuri.
Franţa se află în prezent în stadiul 2 de alertă sanitară, anunţat miercuri, stadiul 3 corespunzând declarării epidemiei propriu-zise. Într-un asemenea stadiu, ”activităţile colective vor fi serios afectate”, atenţionează guvernul francez pe website-ul său.
Restricţiile deocamdată în vigoare, decise în weekend, prevăd în special interzicerea evenimentelor în care se regăsesc în spaţii închise peste 5.000 de persoane.

 

Numărul de cazuri s-a triplat în Grecia; 21 de turişti infectaţi într-un autocar venit din Israel

 

Ministerul Sănătăţii din Grecia a anunţat joi 21 de cazuri noi de contaminări cu noul tip de coronavirus, detectate în acelaşi autocar cu 24 de persoane care au călătorit recent în Israel, informează AFP şi Reuters.
În urma noului bilanţ, numărul total de infecţii cu acest virus a ajuns în Grecia la 31 de cazuri.

 

OMS: Epidemia de COVID-19 poate fi izolată şi ţinută sub control

 

Epidemia de Covid-19, care a pornit din China şi se răspândeşte în întreaga lume, poate fi izolată şi ţinută sub control, dar este necesar un răspuns concertat din partea guvernelor tuturor statelor, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.
„Facem apel către fiecare ţară să acţioneze cu rapiditate, proporţional şi cu evidentă hotărâre”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unui briefing de presă la sediul din Geneva al acestei agenţii specializate a ONU.
Directorul OMS şi-a exprimat îngrijorarea că ”unele ţări ori nu au tratat cu suficientă seriozitate, ori au ajuns la concluzia că nu se poate face nimic”.
„Nu este momentul să renunţăm. Nu este timpul pentru scuze. Este timpul să folosim toate mijloacele la îndemână”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.