VIDEO Atenție! DSP nu ia în calcul testele efectuate la domiciliu de către persoane fără pregătire medicală

Directorul executiv al DSP București, dr. Oana Nicolescu recomandă populației să fie foarte atentă atunci când alege să se testeze pentru virusul SARS-CoV-2 la domiciliu, cu acele teste rapide.  În cazul unui rezultat pozitiv testul acesta nu poate fi înregistrat la DSP.

”Trebuie să facem o clarificare foarte importantă deoarece aceste teste care sunt efectuate la domiciliu nu sunt recunoscute de către noi, adică ele  nu pot fi înregistrate.  Testele rapide sunt recunoscute doar dacă ele se efectuează în instituții sanitare de cadre medicale, fie că vorbim de asistent, fie că vorbim de medici”, a declarat în exclusivitatea pentru Sanatatea.TV și RoHealthReview.ro directorul DSP București, dr. Oana Nicolescu.

În acest context, directorul DSP are și un mesaj pentru populație.

”Tocmai de aceea îndemn pe fiecae dintre noi ca în momentul în care are cea mai mică suspiciune să meargă la cel mai apropiat spital pentru a face un test rapid sau la un cabinet medical, oriunde, important este ca acest test să fie făcut de  un cadru medical”, a subliniat directorul DSP București.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.